På en kveld med sol og vindstille er det ingenting som er vakrere enn gode Kristiansund. For en lokalpolitiker som brenner for by`n, strømmer politiske refleksjoner på. Valgkampen står for døren. Politiske program skal meisles ut. Da er det naturlig at førstekandidatene i de ulike partiene spisser ideene om hva vi tenker for by`n. Så også med meg, som vil kjempe om størst mulig oppslutning for Kristiansund KrF.

Parkene våre: Kristiansund har nydelige områder for rekreasjon og hygge. Plener, blomster og trær spirer og gror over alt. Parkvesenet tar godt vare på parkene. Likevel ser KrF et forbedringspotensial som kan øke bruken av parkene. Hva om KrF går inn for at de rustes opp til områder man trives enda mer i, hvor man kan drive med ulike sportsaktiviteter, picknik og lek? Hva med lekeapparater og sportsapparater? Hva med et amfi for miniteater, konserter og annet? Bare for å nevne noe.

Sentrum, torget og havna: «Det er dødt» sies og skrives det. Forretningene flyttes ut. Det er folketomt hvis ikke det skjer noe helt spesielt i by'n. Ja, hva kan vi gjøre med det? Er det ikke behov for en idédugnad som involverer folket og næringslivet? Daglig kjører jeg en runde på havna for å nyte, og daglig ser jeg mulighetene. Et nydelig havnebasseng og et sentrum som på ingen måte trenger dø ut. Da må det legges til rette. Folk må trekkes til havna og sentrum – få lyst til å komme. Med buss, bil, sykkel, småbåt. Fra nært og fjernt. Ikke bare for å handle, men for å nyte. Jeg ser sporene av gode ideer, men det må ikke stoppe. KrF ønsker et yrende liv. Ikke bare på Kirkelandets havn, men på alle øyene våre som rammer inn havnebassenget. Vi skal bli Nordmøres og fylkes havneby, både for turister og næringer som bruker sjøveien.

Kongens Plass, Folkets Hus, øvre del av by'n: Tidligere naturlige samlingssteder. Delvis nå også, men på langt nær så mye som det burde. Det begynner å se slitt ut. Bærer preg av «tidens tann». Et løft er nødvendig. Hvordan ønsker vi å ha det?

Opera, Festiviteten, Kulturhus: KrF er skeptisk til et nytt kulturhus så lenge man årlig må kutte i budsjettet med flere titalls millioner, som igjen går ut over unge og eldre. Det betyr ikke nei til fornyelser, forbedringer, alternative ideer og mye kultur. Tvert imot. Vi tror folk og næringsliv sitter med ideer og løsninger og vil ta initiativ til felles drøftinger dersom vi får innflytelse.

Næringslivet: Befolkningen består av et mangfold av gründere. De må fram, og vi må komme dem i møte. Privat og offentlig sektor må møtes for å drodle og synliggjøre muligheter og behov. KrF ønsker å være partiet for små- og mellomstore bedrifter.

KrF vil ha Kristiansund positivt på kartet. Folket utenfor Nordmøre skal vite hvor vi er, hvem vi er og hva vi har å tilby. Vi skal være en JA-by som er «i medvind uansett vær». Da ikke bare i navnet, men også i gavnet.

Bypakken: Det er fristende med store, gode veier og irriterende med lange forurensende køer. KrF er likevel betenkt. Hva er det reelle behovet og nytteverdien? Trenger vi en bypakke slik den er forespeilet? Ønsker vi å lage en borg av bompenger? KrF spør seg hvilke andre konsekvenser det kan få, f.eks. for sentrum. Videre er partiet opptatt av miljøperspektivet. Uansett bør folket få et godt kollektivtilbud og oppmuntres til å bruke dette. Det er forunderlig å stå i bilkø og se at busser går i samme retning på samme tidspunkt. Da er det for meg underlig å rope på fire felters vei. Det finnes andre alternativer.

KrF er klar over at det er et lite parti i Kristiansund. Vi er klar over at den sittende byregjeringa Ap er mange ganger større enn oss, men vi våger å utfordre. Vi er også klar over at vi må stå ekstra på siden vi er i et samarbeid med regjeringen, som sliter på. Vi er klar over at «kristelig» i navnet gir oss noen ekstra utfordringer. Det bare skjerper kampviljen, for vi vet vi har et godt mannskap, og vi vet vi har en god politikk for byen. Programmet er ikke diskutert og vedtatt, men det kommer, og det blir godt.