Bodø kommune og Tine selger nå et helt bykvartal i Bodø samlet, skriver AN.no

– Det er ikke ofte at et helt kvartal i en by selges under ett. Og det er sjelden så enkelt at det er bare to eiere der begge er enige om å selge kvartalet samlet.

Slik kommenterer Tor-Arne Tobiassen, i Bodø kommunes eiendomskontor,  salget av kvartalet som huser det nedlagte meieriet og dagens brannstasjon.

Tobiassen er fra nyttår på plass ved samfunnskontoret i kommunen, men har vært med å forberede salget. 

Meieri og brannvesen

 I alt er det 4,2 mål som legges ut for salg nå på nyåret gjennom Nord-Megler AS. Arealene er fordelt med 2,2 mål som er eid av kommunen og 2,0 mål som er eid av Tine SA.

Tine Meierier har hatt sitt tappeanlegg i  Bodø, mens den andre delen huser Bodø Brannstasjon. Eiendommene utgjør for øvrig hele kvartal 30. og ligger innenfor Dronningens gate, Bankgata, Kongens gate og Rådhusgata.

49 millioner

Daglig leder i Nord-Megler, Artur Holand, opplyser at takst og dermed prisantydning for eiendommene er satt til 49 millioner kroner pluss omkostninger.

Flere aktuelle kjøpere har allerede meldt seg, men Holand tror ikke det blir mange som vil delta i budrunden. Til det er prislappen høyere enn vanlig.

Både kommunen og Tine har ønsket å selge samlet.

– Vi har holdt litt igjen for å få det til, sier meierisjef Clemet Roaldstveit i Tine Meierier Harstad.

Han er overbevist om at tomtene samlet utgjør en indrefilet av byen.

Sju etasjer

I henhold til reguleringsplanen for sentrum, må første etasje inneholde forretning /servering/tjenesteyting.Totalt kan det bygges i sju etasjer hvorav to tilbaketrukne mot Dronningens gate og en tilbaketrukket etasje mot Kongens gate.

Meierikvartalet har stått tomt det siste tiåret, mens brannstasjonen skal være i drift fram til ny brannstasjon står ferdig på Albertmyra i 2016.